Boken

Oppskrift




Gresskar er lett å få tak i nå - når Halloween er rett rundt hjørnet. Det er ganske praktisk. Gresskar er super babymat!

Det finnes ulike typer gresskar. Jeg har ofte brukt butternut, men du får omtrent samme resultat uavhengig av type gresskar. Ta det du kan få tak i - og nå er det gjerne de store oransje som passer til Halloween. Velg et gresskar som er fast og fint, og ikke alt for stort...





Gresskarmos;

Kutt gresskaret i to. Bruk en skje til å ta ut frøene før du legger dem med kuttsiden ned i en langpanne.
Hell på vann til det dekker bunnen av formen.
Bak i ovnen på 200C i omtrent 1 time (lenger om du har et veldig stort gresskar)

Når gresskaret er helt mykt er det ferdig. 
Bruk en skje til å grave kjøttet ut av skallet.
Stavmiks til ønsket konsistens. Du kan i utgangspunktet bare bruke gaffel, gresskar blir lett silkemykt og glatt. 

No comments:

Post a comment