Boken

Oppskrift



Babyer trenger ikke at vi tilsetter salt i maten. De har ikke lært seg til at det skal smake salt, og vil ikke savne den salte smaken.  Vi har lett for å tenke at de har samme smaksløker som oss, men den middagen du synes er kjedelig og mangler salt -den kan være en smaksbombe for nybegynneren.


Brød kjøpt på butikken inneholder ofte en del salt, og mange velger derfor å lage alternativer hjemme - som grove pannekaker eller scones. For å få et godt resultat på bakingen bruker vi gjerne bakepulver, og da kan det være greit å vite at det også er salt i bakepulver.

1 teskje bakepulver inneholder omtrent 1 gram salt. Det er heldigvis ikke mye dersom det fordeles på mye mat, men det er greit å vite! Jeg bruker 1 ts bakepulver når jeg lager ni scones, da er det 111mg salt per scones. Det regnes som lavt saltinnhold.

Brødskiva jeg spiste til frokost derimot - den hadde 320mg salt. Det er høyt.
Så, selv om det er salt i bakepulver er det et godt valg om du ikke bruker for mye.

LHL har denne oversikten over hvordan du kan dele inn maten etter saltnivå:
  • Høyt saltinnhold 1,25 g salt (0,5 g Na) eller mer per 100 g vare
  • Middels saltinnhold 0,25-1,25 g salt (0,1-0,5 g Na) per 100 g vare
  • Lavt saltinnhold 0,25 salt (0,1 g Na) eller mindre per 100 g vare



No comments:

Post a Comment