Boken

Oppskrift



Noe av det jeg liker best med å lage mat selv, er å ha kontroll på ingrediensene. Det er lenge siden jeg oppdaget at taco-krydder faktisk ikke var et spesifikt krydder - men en blanding, som ikke nødvendigvis måtte kjøpes i pose, men som kunne lages med krydder jeg hadde i skapet.

Karri er litt på samme måten. Du får kjøpt utrolig mange ulike typer karri krydder, noen med salt og andre uten. Det er ingenting i veien med å velge en ferdig variant uten salt, men det er gøy å lage selv. Da finner du fort ut om du kanskje liker litt mer spisskummen, eller om du synes det skulle vært litt kanel for å få en bedre smak.

Blomkål med karri
1 blomkålhode delt i buketter
2 ss rapsolje
2 ss vann
2 ts spisskummen
2 ts malt koriander
1 ts gurkemeie
1/4 ts sennepspulver
1/4 ts malt tørket ingefær
Noen chilliflak - dersom det ikke er til en baby

Varm opp stekeovnen til 180C
Vask og del opp blomkålet. Bland olje, vann og krydder i en stor bolle og legg blomkålen over. Bland blomkålbukettene godt med krydderblandingen, og legg dem over i en ildfast form. Bak i ovnen på 180C i omtrent 15 minutter, eller til de er den konsistensen du liker best.

Passer ypperlig til indisk mat - og som fingermat til en nysgjerrig baby som skal få utforske nye smaker!






No comments:

Post a comment