Boken

OppskriftSøtpotet kan bli til mye bra. I denne suppen har jeg grillet søtpoteten i ovnen først, slik at den blir litt gyllen - det gir veldig god smak. Suppen kan gjerne serveres sammen med kikertnøtter, som på bildet.

Søtpotetsuppe
1 søtpotet
1 hvitløk, asiatisk type
Noen chiliflak
2 ss rapsolje
1 boks kokosmelk
Kraft eller vann til passe konsistens

Skrell søtpoteten og skjær den i biter. Mindre biter trenger kortere tid i ovnen enn store. Ha søtpotetbitene i en bolle og hell over 1 ss olje. Rør rundt slik at oljen fordeler seg godt på søtpotetbitene.
Legg bitene på en stekeplate og grill i ovnen til søtpotetbitene er gylne og møre.

Varm 1 ss olje i en gryte, og stek hvitløk og chili på middels varme i noen minutter. Tilsett søtpoteten og kokosmelken og bruk stavmikser til å kjøre det glatt. Kok opp og tilpass konsistensen med vann, eller kraft om du har det.

Mandager er litt suppedag hos oss, for da prøver vi å kjøre "kjøttfri mandag". Men, suppen kan serveres med ris og kjøtt - dersom det ikke er kjøttfri mandag for deg og dine. Suppe kan også være litt feil konsistens til de minste, og til de som foretrekker å spise selv. Holder du tilbake på kraft/vann og halverer kokosmelk-mengden blir det en deilig søtpotetmos.No comments:

Post a Comment