Boken

OppskriftBrokkoli er en av de grønnsakene som alltid blir med i handlevogna. Den og gulrøtter - de er liksom så anvendelige. Kan spises i matpakka og til middagen. Oftest spiser vi brokkolien i buketter, og jeg er fornøyd med at alle tre jentene mine liker brokkoli. De har ikke gjort det alltid. I noen perioder har de valgt å la brokkolien ligge igjen på tallerken, men de får den på tallerken likevel - og plutselig så har de glemt at de ikke likte.

Brokkoliris er et kjekt alternativ. Den er et alternativ til ris, og til brokkoli der du ellers ville brukt brokkoli. Det er fascinerende hvor annerledes det oppleves når konsistensen er så forandret.

Brokkoliris
1 brokkolibunt
1 ss olje
Hvit pepper

Vask brokkolien og skjær den i buketter. Skrell stilken eller stammen eller hva du vil kalle den, og skjær den også i biter. Hell omtrent halvparten over i en blender eller kjøkkenmaskin. For at det ikke skal bli mos må du bruke puls-funksjon, eller skru den av og på, til alt er delt i små biter. Gjenta med siste halvdel av brokkolien.

Brokkolirisen kan kokes, dampes - eller stekes raskt i litt olje på pannen. Det liker jeg best - og da smaker det godt med nykvernet hvit pepper over.

Brokkoliris er fint tilbehør til hjemmelaga fiskekaker.


No comments:

Post a Comment