Boken

Oppskrift



Bønner og linser fortsetter å fascinere meg - de kan brukes til så mye! Her kommer en oppskrift på vafler med stort potensiale til å få fart på trege mager. Dersom babyen ikke har prøvd bønner og linser før kan du vente litt med disse, for å unngå uro i magen! Fungerer bønner og linser alt bra, er disse supre fra 8-10 mnd.

Ellers tikker disse mange bokser med bønner, linfrø og en god dose sviske. Du trenger en litt kraftig blender for å få til en glatt og fin røre.

Smaker godt til resten av familien også!




Oppskrift
5 dl vann
2 dl tørre små hvite bønner
4 dl havregryn
2 ss linfrø
2 ts bakepulver
6-8 svisker
3 ss rapsolje eller annen olje
En klype salt

Legg bønnene i vann over natten. Hell av bløtleggingsvannet og ha bønnene i blenderen sammen med resten av ingrediensene. Blend på høy hastighet helt til røren er glatt og fin. Stekes i vaffeljern, eller som lapper.






Og - det er riktig, bønnene skal ikke kokes først. De blir varmebehandlet i vaffeljernet.


3 comments:

  1. Vet dere hvor mye det er om man bruker kartong?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei Nina.
      Prøv med en boks eller kartong der du siler av vannet. Det kan hende du må tilsette et egg for at det skal binde bedre. Ferdig kokte bønner har mer væske i seg enn bløtlegge tørre. Jeg skal sjekke litt selv og, men oppdater meg gjerne på om det funker for deg!
      Mvh Kristine

      Delete
  2. hvor får du tak i tørre små hvite bønner? i matbutikkene her hos oss har jeg ingen sjanse til å finne dem...

    ReplyDelete