Boken

Oppskrift



Når jeg la ut oppskrift på vafler med hvite bønner forrige uke, bar det flere som lurte på om de heller kunne bruke bønner fra boks. Det tar litt tid å legge i vann. Det er ikke arbeidskrevende, men det er det der å planlegge et halvt døgn i forkant av vaffelmekking. Her i huset hører sånn planlegging til sjeldenhetene. Vafler og pannekaker er impulsmat! 



I dag har oppskriften på vaffel fått noen små justeringer og blitt til pannekaker med hvite bønner. Du kan gjerne velge å røren som vaffel. 

3 dl vann
En liten boks hvite bønner, skyll og la dem renne av seg
2,5 dl havregryn
2 egg
1 ss linfrø
1 ts bakepulver
5 svisker
2 ss rapsolje
En klype salt

Blend på høy hastighet til røren er glatt og fin. Jeg brukte en kartong hvite bønner med 170 gram bønner. 
Dersom du steker til pannekaker må du passe på at de blir relativt tynne. Jeg stekte noen sveletjukke pannekaker og de ble litt deigete inni. Røren er tykk, så det kan hjelpe å bruke en skje til å dra røren utover pannen slik at pannekaken blir tynn.



Jeg foretrekker varianten med bløtlagte bønner. Da blir vaflene krispy og lette - men disse er et veldig godt alternativ når vaflene eller pannekakene er en impulshandling. 

No comments:

Post a Comment