Boken

Oppskrift

Foto; lindahlsmejeri.com

Det er faktisk greit med yoghurt før barnet fyller ett år. Det overrasker mange.

Det er ingen risiko for at yoghurt vil erstatte morsmelk/erstatning. Ved introduksjon av kumelk som drikke før barnet er ett år, er man redd for at kumelken skal erstatte morsmelk/erstatning. Hvorfor man skal vente med introduksjon av kumelk som drikke, kan du lese om her.

Når man lager yoghurt brytes noe av laktosen og de problematiske melke-proteinene ned. Dette gjør at yoghurt er lettere å fordøye, og mange med laktose- eller melkeprotein-intoleranse kan spise yoghurt uten problem.  


Barn kan få yoghurt fra de er 7 måneder. Yoghurt er en god kilde til fett og proteiner, men det er viktig å velge "riktig" yoghurt. De fleste av yoghurtvariantene du får kjøpt på butikken er stinne av sukker, og det er jo noe ihvertfall jeg ønsker å unngå mest mulig så lenge som mulig. Mamma velger alltid naturell yoghurt, og smaksetter med fruktmoser. Storesøster spiste mengder med naturell yoghurt helt til hun begynte i barnehagen og fikk Litago yoghurt, men det er en annen historie....


Jeg synes at yoghurt skal være så tykk at dersom du snur skjeen, så henger den fremdeles på. Tine naturell er ikke sånn. Det er jo en smakssak, men den er for flytende og rar for min smak. Dersom du kun har Tine yoghurter tilgjengelig er Mat-yoghurten et bedre valg, den er tykk og fin. Handler du på en mer "velassortert" butikk, finn en gresk eller tyrkisk yoghurt. Lindahls meierier har mye bra! Og, velg alltid full fett varianten, ikke noe lettprodukter til baby!


Yoghurt er for eksempel godt med blåbærmos eller eplemos og kanel.


No comments:

Post a Comment