Boken

OppskriftAubergine er en deilig grønnsak, som tar til seg masse smak og har en fin konsistens for de med litt få tenner. Har du en liten som lett får magetrøbbel, kan det være greit å ta av skinnet - da blir det mindre gassproduksjon i tarmen. Aubergine er ingen næringsbombe, men den har godt med A-vitamin og folat. Dessuten har den masse fiber, og noe kalsium og K-vitamin. 

Klassiske aubergine-retter er Ratatouille og Moussaka, og her kommer oppskrift på Moussaka for de aller minste. Ovnsbakt aubergine gjør seg forresten også godt som fingermat. 

Foto; FreeDigitalPhotos.net

Moussaka
4 skiver aubergine
1 ss stekt karbonadedeig
2 ss hakka tomater
1-2 ss vann
1 ss gresk yoghurt
1/2 raspa gulrot/potet

timian og hvitløkspulver
Rapsolje

Hell forsiktig rapsolje på begge sider av auberginskivene, og legg disse i et lag i en ildfastform. Karbonadedeig stekt på lav varme og krydret med timian og hvitløkspulver, eventuelt lammekjøtt om du vil ha den mer autentisk gresk, blandes med hakka tomater og vann. Legg kjøttsausen over auberginen. 

Rasp en halv gulrot, her hadde mamma tenkt at det skulle være potet - slik som det egentlig skal være, men det hadde vi ikke. Dermed ble det gulrot, denne raspet jeg på det helt fineste. Har du potet, bytt poteten med gulrot om du vil. Bland gulrot/potet og yoghurt, og legg dette over kjøttsausen.

Inn i ovnen i 25minutter på 200C

Dette ble 3 lillesøster middager, men hun er plutselig fryktelig småspist. Tror vi venter på en tann. Eller så er hun bare ikke så veldig sulten... Uansett så syntes mamma at det så ut som om hun likte moussaka.

No comments:

Post a Comment