Boken

Oppskrift


Lillesøster elsker  gnage på ... alt! Nå er hun i ferd med å bli en liten vampyr med bare hjørnetenner oppe. En nydelig liten gnagevampyr! For å gi henne noe godt å gnage på har mamma bakt havrekjeks. En liten justering og to av mormors sukkerfrie havrekjeks var alt som skulle til for å få lillesøster i strålende humør.

Havrekjeks
100g smør uten salt
1dl yoghurt naturell
2,5dl eplejuice
0,5ts kanel
1,5dl havregryn
1,5dl havrekli
2dl Fibra hvetemel, evt. vanlig sammalt hvete
4ss sesamfrø
1krm salt
2ts bakepulver


Eplejuicen helles i en kjele og kokes på høy varme til den er redusert til omtrent 0,5dl. Er du usikker på hvor mye som er igjen, hell over i et målebeger og sjekk. Reduserer du for lenge blir det en tykk sirup, og det skal det ikke bli her. Reduksjonen er for å konsentrere eplesmaken. Det blir som ublandet saft.


Bruk en tykk naturell yoghurt, enten fra Lindahls eller Matyoghurt fra Tine. Disse er tykke, og henger på skjea selv om den snus opp ned. Bland yoghurt, redusert eplejuice og kanel. Hell dette over havregryn og havrekli.


Bland inn yoghurten og la dette svelle noen minutter. Hell over hvetemel, sesamfrø, salt og bakepulver. Smelt smøret, og rør til du får en klisset deig.


Jeg har valgt å lage fingerkjeks av disse. Det er så lett for små barnehender å håndtere fingerkjeks. Dessuten er det superlett, minimalt med kjevling! Hell røra utover en stekeplate, enten smurt eller med bakepulver. Kjevle ut til en firkant, og skjær ut til fingerkjeks med et pizzahjul.Stekes i ovnen på 175C i ca 25minutter, gjerne med varmluft. Det vil variere litt hvor lang tid det tar. For å unngå at de ytterste kjeksene blir litt brune i kanten før midten er ferdig, kan du bryte dem fra hverandre midtveis i steikinga og spre dem utover på nytt.God helg!

8 comments:

 1. Denne oppskriften tror jeg at jeg må prøve til helgen :-)

  ReplyDelete
 2. Og jeg må snart lage dem igjen!
  Kristine

  ReplyDelete
 3. og der sitter både gutten og pappaen med havrekjeks i handa :-) reduserte nok juicen litt for mye, så syns deigen ble pittelitt tørr. Skal være litt mer nøyaktig neste gang.

  ReplyDelete
 4. Disse skal jeg prøve :)
  Har en 2-åring som gjerne vil ha noe godt å bite i (konstant?).

  ReplyDelete
 5. Fort gjort å "over-redusere" :) Ellers så varierer det jo litt hvor mye fuktighet melet "suger", noen ganger må en spe med litt ekstra for å få en god deig (sånn generelt)

  Min 2-åring liker dem også!

  Kristine

  ReplyDelete
 6. Dette var en flott oppskrift!:D

  ReplyDelete
 7. Kan man bruke olje i stede for smør og eplemost i stede for juice...?

  ReplyDelete
 8. You delivered such an impressive piece to read, giving every subject enlightenment for us to gain information. Thanks for sharing such information with us due to which my several concepts have been cleared. best pizza in tempe az

  ReplyDelete