Boken

Oppskrift

Foto; matportalen.no
Lørdag er lørdagsgodt. Eller, det synes ihvertfall vi som har levd noen år. Det er gøy å gi noe godt til de små og, og rosiner er jo ikke det verste valget da.


Rosiner er nydelig fingermat. Søtt og godt, og en størrelse som gir utfordring for pinsettgrepet. Lillesøster har, med dyp konsentrasjon, fortært en liten klype rosiner idag. 


Rosiner er stortsett bare sukker, fruktsukker. Men, spiser du mye får du faktisk i deg litt jern og. Nå er det sånn at barn under tre skal være forsiktige med for mye rosiner. For mye rosiner fører til for høyt inntak av en muggsoppgift, som har uheldige virkninger på helsen på lang sikt. Du kan lese mer om dette i en artikkel av matportalen her


For mye rosiner, er ganske mye. Da folkehelseinstituttet vurderte inntak av rosiner høsten 2010, kom de til at et ukentlig inntak av 6 bokser på 45 gram ville gi for mye muggsoppgift (OTA, Okratoksin A). Dette gjelder for barn under tre år.  


Dermed er lillesøsters fråtsing av omtrent 15 rosiner helt harmløst. Og skal en dømme av ansiktsuttrykket - veldig godt!

No comments:

Post a Comment