Boken

Oppskrift


Søndagsmiddag med kalkun ble en ny favoritt!

Kalkunen kan tilberedes på samme måte som kylling. Da lillesøster har blitt ganske flink til å tygge, har mamma sluttet å blende kjøttet. Nå skjærer vi det bare opp i små små biter. Vi gnidde kalkunbrystet inn med rosmarin og hvitløk før det ble bakt i ovnen. Den kombinasjonen falt i smak hos liten, og stor.

Vi andre hadde belugalinser som tilbehør, men lillesøster har en tendens til å bli litt vel luftig i magen av bønner og linser derfor ble det tagliatelle til henne. Rester fra middagen igår... Sausen er lett å lage om man har noen grønnsaksisbiter i fryseren. Gulrotsausen her består av 3 små gulrotisbiter, 1 ts rapsolje og rosmarin.

Mamma synes det er morsomt å se at både tekstur og smak er fascinerende for lillesøster. Dersom maten her helt most nå kan hun fort synes at det er litt kjedelig. Nå liker hun å bli "utfordret" med litt klumper og litt tyggemotstand. Ni måneder er lillesøster nå, og det er deilig at vi bare kan skjære opp det kjøttet og tilbehøret vi har til middag. Da trenger vi bare litt frukt- og grønnsaksmos i fryseren, som vi kan supplere med.

2 comments:

  1. Hei! Håper det går fint at jeg la ut oppskriften din på babygrøtpulver på bloggen min, har linket videre til din blogg:) Viss ikke skal jeg ta bort innlegget:)

    ReplyDelete
  2. Hei Christine
    Så lenge du linker tilbake, er det bare hyggelig! Ser flott ut slik det er nå.
    Kristine

    ReplyDelete