Boken

OppskriftLillesøster spiser igjen, så mamma er en glad laks. Selve laksen som ble fortært må også ha vært glad, for den var veldig god! Det synes både mamma og lillesøster!

Laks hører til kategorien fet fiskHos de magre fiskene finnes det meste av fettet i leveren, mens det ligger under skinnet på de halvfete og i kjøttet på de fete fiskeneFete fisker har mye av de sunne flerumettede omega-3 fettet. I tillegg finner du fettløselige vitaminer, A og D. Samt mineraler og sporstoffer, nevnt i fleng; jern, jod, fluor, selen og magnesium. Fisk generelt er en like god proteinkilde som kjøtt.

Lillesøsters streikebryter laks;
Et lite stykke skinn og benfri laks
En klype brekkbønner
Noen ostehøveltynne squash/zucchini skiver
1 ss yoghurt, omtrentlig
En passelig haug fullkornspasta

Legg laks, brekkbønner og squash i en ildfast form, krydre blandingen med dill, hvit pepper og sitron. Bak i ovnen på 180C i omtrent 15minutter - eller til gjennomstekt. Det vil variere fra ovn til ovn! Jeg synes min ovn er av den litt treigere typen..
Kok fullkornspasta
Hell yoghurt over fisken med en gang den kommer ut av ovnen, og bland det godt inn. 

Porsjoner opp, og server. Bildet over er tatt før mamma gikk løs med gaffelen, for å at bitene skulle bli at litt mer håndterlig størrelse. 
Brekkbønner kan forresten introduseres tidlig. Mamma kjøper dem frosne, da hun ikke finner ferske i butikkene rundt her. Brekkbønner er svært rik på vitaminer og mineraler. Kalsium, K- og C-vitaminer finnes i mengder. De grønne bønnene er også en god kilde til A-vitamin. Dersom du ønsker å lage brekkbønnemos til en liten som er helt i "oppstartsgropa" når det gjelder fast føde, anbefaler jeg å følge fremgangsmåten for ertemos. Nå skjærer jeg dem bare opp, eller lar dem være hele - da er de super fingermat som kan underholde lillesøster helt til mamma får spist opp sin laks!Squash, eller zucchini for noen, er ikke samme næringsbomben som brekkbønner, men den er absolutt verdt å spise likevel. Den inneholder små mengder av svært mye, og mange bekker små... Squash kan gi litt luft i magen, og dersom du har en liten som har tendens til å bli litt luftig kan det være greit å ta hensyn til. Squashen blir veldig flytende om du lager mos av den, og kan dermed erstatte vann når du lager grøt eller blander ut ferdige måltider. Da er det god ekstra næring, som hjelper på konsistensen. Nå baker, eller steker, jeg squashen. Det fine er at den tar opp mye kryddersmak!

2 comments:

  1. Siri Piri Pom Pom Pei6 June 2011 at 09:38

    Revet squash er faktisk veldig fint i brød! Det blir saftig og godt. :)

    ReplyDelete
  2. Det må prøves! Jeg bruker revet squash i grove muffins, det blir og saftig. Så konklusjonen er squash i bakst = saftig ?! :)

    Kristine

    ReplyDelete