Boken

OppskriftIdag ble mamma en liten smule indignert på den lille snuppa si! Hun sulterstreiker jo enda, og hverken frokost, mellommåltid eller lunsjen som ble tilbudt ble akseptert. Helt til hun ble tilbudt litt av maten til en liten lekekamerat. Da åpnet hun munnen på vidt gap, ja takk! Halvparten av lunsjen til lekekameraten spiste hun opp. Hm, tenkte mamma - eple og banan ja, da lager vi det når vi kommer hjem og det gjorde vi. Lillesøster ble tilbudt eple og bananmos igjen på kvelden, men den gikk ikke ned på høykant. Den lille luringen!

Men, når hun ikke sultestreiker så liker hun ihvertfall disse kombinasjonene her;

Eple- og kiwimos
Eplemos av omtrent 4 epler
2 kiwiI blenderen!

Kiwi er en god kilde til C- og A vitaminer, folat og fiber. Den er ikke regnet som allergifremkallende, men er svært syrlig og kan derfor gi utslett rundt munnen og muligens i bleieområdet. Eplemos er jo som poteten i fruktmos"verden". Den kan blandes med alt uten å påvirke smaken for mye, så her kommer enda en eplemoskombo.

Mango- og eplemos
mangoer
Eplemos av 2 eplerDersom du gir denne mosen tidlig, kan det være lurt å dampe mangoen litt for å hjelpe fordøyelsen. Nå, når lillesøster er ni måneder, regner jeg henne for en veteran og kjører det hele direkte i blenderen.

I begge fruktmosene er eplemosen med på å gjøre den litt mindre syrlig, samt at mosen blir litt glattere.

No comments:

Post a Comment