Boken

Oppskrift

Foto; dan
Linser er super mat! Det finnes mange ulike typer linser, men generelt har de høyt innhold av jern, proteiner og fiber samt B-vitaminer. 

Mange velger å vente til babyen er 8 til 10 måneder før de introduserer linser. Det er fordi de ofte fører med seg litt gassproduksjon. Lillesøster prøvde tidlig, men det ble mye ubehag så vi sparte linsene til hun var omtrent åtte måneder. Vil du introdusere linser tidligere, er det bare å prøve. Det verste som kan skje er litt forbigående magetrøbbel.

Linser er veldig enkelt å tilberede. De trenger ikke bløtlegging, som bønner, og de fleste er ferdigkokt på maks 20 minutter. Kokeinstruksjonene varierer, det beste er nok å følge rådgivning på pakken. Generelt kan du likevel regne 3 deler vann til 1 dl linser, og heller spe på ekstra vann om det går tomt. Linser generelt smaker enda bedre om du smaksetter kokevannet. Blank litt løk i olje før du tilsetter kokevannet, og ha noen krydderkvaster i vannet. Har du hjemmelaget kraft, uten salt, blir linsene et festmåltid!

Røde linser er veldig fine å bruke som jevning i supper eller sauser, eller grønnsaksmoser. De koker lett istykker og er derfor supre i babymat. De røde linsene er fine introduksjonslinser da fiberinnholdet er litt lavere enn i de andre linsene, noe som kanskje kan gi litt mindre luft i magen?! Røde linser "forsvinner" i tomatsauser og supper og man kan derfor "lure" dem inn - kjekt når barna blir litt større og tror at visse ting er ekkelt...

I de fleste butikker finner du og hvit linser, eventuelt og grønne. Disse er fine som tilbehør og kan erstatte ris, pasta og poteter.

Favoritt linsene min er beluga linser. De heter beluga, fordi de er svarte som den russiske beluga kaviaren. Dette er deilige delikate linser, med litt nøttaktig smak. De holder seg hele etter koking, og blir ikke melete som de røde linsene. Supert tilbehør til grillmaten for oss store, og fin trening på å håndtere klumper for små.

No comments:

Post a Comment