Boken

OppskriftLillesøster liker mat med smak! Mange mener at dersom mor1/ spiser mat med smak, foreksempel hvitløk og chilli, vil også barnet være interessert i mat med smak når det starter med fast føde. Mamma vet ikke om dette stemmer sånn generelt, men lillesøster - hun vil i det minste at det skal smake noe av maten hennes! Og har spist sin andel hvitløk og chilli mens hun fullammet lillesøster.

Karrisuppe med kokosmelk og linser
1/4 liten gul løk, eller mindre om løken er stor, grovhakkes
1 ts karri
noen chilli flak, eller et knivsodd chillipulver
2,5 dl vann
0,5 dl kokosmelk, ikke velg lettvarianten (da mister du masse smak og fett)
1dl røde linser
Olje
KorianderLøk blankes i gryta i olje på svak varme i ca 10 minutter. Tilsett karri og chilli, bland godt og la det surre i ett minutt (ca..).
Tilsett vann og bring det opp til kokepunktet før du tilsetter linsene.
La det småkoke i 20minutter, eller til linsene går i oppløsning.
Krydre med noen blader koriander, og kjør stavmikseren til suppa blir glatt. Tilsett kokosmelk og varm opp mot kokepunktet, men ikke la det koke.Suppa serveres for eksempel med gulrotmos og kylling. Slik ble den servert her, men lillesøster var så sulten at det ikke var tid til å ta noen bilder..Linser er fysisk små, men de er store på næring! De er proppet fulle av fiber, og er dermed et supert innslag i kosten for å unngå at magen stopper opp. Du finner også B-vitaminer og jern, samt høyt innhold av proteiner.

Både løk og linser gir et stort potensiale for en luftig mage. Det er derfor mange ofte venter til barnet er 8-10 måneder med å introdusere dette. Har du en liten hardhaus, er det ingenting i veien for å prøve tidligere. Vi har gjort noen forsøk på både linser og bønner tidligere, men det har ikke passet lillesøsters mage før nå. Nå har hun fortært løk og linser i mengder i to dager, og virker aldeles ubesværet og meget fornøyd med smaken!

1 comment:

  1. Dette blir middagsmat idag! Jeg har av en eller annen grunn tenkt at vi måtte vente med krydder litt til, men med tanke på all curry og chilli jeg har spist gjennom graviditeten og ammeperioden, så håper jeg lillesnuppa setter like stor pris på krydder som mammaen :)

    Takk for en super blogg med masse gode tips og ikke minst inspirasjon.

    ReplyDelete