I dag har vi hatt bønneburgere til middag. Når vi spiser vegetarmiddager snakker vi om at vi redder verden litt. Da kan det lure seg inn en ekstra bit av mat som i utgangspunktet oppfattes som rar og skummel. Bønneburger kan lages av samme oppskrift som bønnepinnene, bare gi på med litt mer krydder.
Babyer som skal lære å spise vil ofte holde maten selv, og fingerformet mat passer godt å holde og er lett å manøvrere opp mot munnen. Bønnepinner har også veldig fin konsistens for de mindre, da de lett kan moses mellom tannløse gommer.
Bønnepinner
1 boks røde bønner, tøm av vannet og skyll
1 egg
50 g griljermel
1 ss hakka tomater
2 ts paprikakrydder
2 ts løkpulver
2 ts spisskummen
Et par stilker koriander, finhakket
Bland alt i en bolle og bruk en potetstamper til å mose det grovt til en deig. Trill ut bønnepinner i passende gripestørrelse. Stekes enten i tørr stekepanne på middels varme, eller i stekeovnen på 180 grader til de er crispy utenpå - omtrent ti minutter.
Pinnene kan spises som de er, dyppes i naturell yoghurt eller som tilbehør til en middag.
No comments:
Post a Comment